Psykisk betingede rejsningsproblemer opstår ofte pludseligt, og vil tit kun være til stede i visse seksuelle sammenhænge. Oftest er rejsningen om natten, morgenen og i forbindelse med onani som før. Dette indikerer, at det er noget psykisk, som blokerer for at give sig hen til nydelsen, hvilket kan give problemer med rejsningen, eksempler kan være traumer, seksuelle overgreb og usikkerhed på egen seksualitet.
For at sexlivet kan fungere, må kroppen og psyken arbejde sammen, og hvis man ikke kan slippe tanker og bekymringer, være nærværende og tilstede i nuet, så er det svært for kroppen at fungere seksuelt.
Simon henvender sig til mig, og fortæller, at han har oplevet rejsningsproblemer under intimt samvær med hans nuværende partner, hvilket nu gentager sig, da tanker omkring hans egen formåen og præstation dukker op, og ødelægger nærværet og den seksuelle stemning. Han trækker sig nu seksuelt fra sin partner, men oplever ingen problemer under onani, og hans rejsning om morgenen er som før. Derudover nævner Simon, at rejsningsproblemerne fylder meget i hans tanker og gør ham trist. Han føler sig ikke som en “rigtig mand” mere, og taler nedsættende omkring egen krop.
I min samtale med Simon, kommer vi ind på hvordan “dårlige seksuelle oplevelser” kan skabe en programmering, hvor man kan frygte, at det samme kommer til at ske igen, hvilket kan resultere i præstationsangst, som også ses, når der ønskes at præsteres ekstra godt. Der bliver sat ord på misforståelser, tabu forestillinger, skam, skyld og frygt, hvor Simon får mulighed for at bearbejde følelser.
Vi snakker om en sundere livsstil, med fokus på kost, motion og bækkenbundstræning, som kan medføre en større kontrol over rejsningen, medvirke til et bedre humør, give en større selvtillid og et kærligere kropssyn.
Vi inviterer Simons partner med ind til en session, hvor de som par introduceres for sensualitetstræning, som de kan udføre derhjemme i fællesskab. Her skal de lære at give sig selv ro og tid til at nyde kærtegn og berøringer, som ikke er orgasmefikserede. De skal øve sig i at give og modtage, samt give udtryk for egne ønsker og behov. Denne træning kan resultere i øget selvaccept, øget evne til at kommunikere med kroppen, øget nærvær i det seksuelle samvær og mindre præstationsangst ved gode erfaringer ved den kropslige kontakt.
Senere hen kan der suppleres med øvelser til stimulation til rejsning, fulgt af stimulation til andre dele af kroppen mens rejsningen falder, for igen at stimulere til rejsning, hvor denne øvelse gerne skulle give en øget tryghed i, at rejsningen kan vende tilbage, efter den er faldet. Først når præstationsangsten er faldet, går man videre til samleje. I stedet for at stoppe når rejsningen falder, kan det ses som en invitation til noget andet, hvor man sagtens kan fortsætte.
Her skal huskes på, at man sagtens kan give og modtage nydelse uden en rejst penis, og at det er muligt for de fleste mænd at få udløsning og orgasme med en slap penis.
Grundet voksenindhold skal du være minimum 18 år for at besøge hjemmesiden.